Kum Nye Yoga på Föreningen för tibetansk buddhism i Göteborg

Relaxing into Time – Workshop 1-3 september

Kum Nye Tibetansk Yoga

Stig Albansson som lett grupper på föreningen sedan -98, kommer i höst att ge en workshop i Kum Nye, första helgen i september.

Kum Nye börjar med kroppen, och låter den slappna av genom mjuka och ibland intensiva rörelser. Energiflödet i kroppen balanseras då upp, och de delar som varit avstängda väcks till liv, och de delar som varit överaktiva, lugnas ner. Vanligtvis är det genom våra tankar som vi lever våra liv, utan att ha kontakt med den direkt upplevda verkligheten. Detta ändras när vi gör Kum Nye, och vi blir varse delar av oss vi inte kände till.

Den form av Kum Nye som vi praktiserar är utformad av den tibetanske laman Tarthang Tulku. När han började undervisa i väst såg han att de studenter han mötte hade behov av att vara mer i sina kroppar och i kontakt med kroppsförnimmelser/känslor. Detta då de meditationer han lärde ut annars inte hade den effekt de var tänkta att ha.

Workshopen kommer att utforska teman som sedan kommer fortsätter att utvecklas i Praktikgruppen i Kum Nye i höst. Övningarna vi kommer att jobba med är både från Kum Nye Tibetan Yoga och Joy of Being. Både de som är mer erfarna och de som är helt nya kan vara med. Alla deltar utifrån sina egen förutsättningar.

Du kommer efter denna helg att ha verktyg du sedan kan använda i ditt vardagliga liv. Och ha lärt dig övningar som du kan fortsätta att använda hemma. Vi kommer också att träna sättet vi andas på och få erfara hur direkt det påverkar vårt tillstånd.

Beställ gärna boken Kum Nye Tibetansk Yoga i förväg. Några exemplar finns till försäljning på föreningen men du kan också beställa via nätet. Här är några olika bokhandlare som säljer den.


Porträtt Stig Albansson

Stig Albansson kom i kontakt med Kum Nye när han deltog i en längre retreat/kurs på Nyingma Institute i Berkeley Kalifornien -96/97. Har lett grupper i Kum Nye sedan dess, och har de senaste åren gått nivå 1, 2 och 3 av Kum Nye Teacher Training. Varje nivå omfattar en bok; Kum Nye Tibetan Yoga, Joy of Being, och Kum Nye Dance. Varje nivå och bok presenterar olika perspektiv, som bygger på varandra.

Har ni frågor eller vill anmäla er så skicka ett mail till stig@tibetanskbuddhism.se

 

Tider:

Fre 1 sept: 18.30-21.00
Lör 2 sept: 10.00 – 17.00
Sön 3 sept: 10.00 – 16.30

Pris:
950 kr (icke medlem)
850 kr (medlem)
150 kr – endast fredag

Lördag kväll efter att vi avslutat praktiken går de som vill ut och äter tillsammnas på en vegetarisk restaurang i närheten.

Du anmäler dig genom att betala in summan på föreningens plusgirokonto 831 87 20-3
Skicka sedan ett mail till Stig och skriv att du betalt och vill delta.

OBS. Antalet platser är begränsat av lokalen.

Mer information om Kum Nye finns på www.kumnyeyoga.com, du kan också hitta videos med Kum Nye på Dharma Publishing´s Youtube-kanal. Stig har en hemsida där det finns information om retreat och de klasser online som han gett sista året: www.soulbeing.se