Kum Nye Yoga

Kum Nye Yoga – Praktikgrupp söndagar

Praktikgruppen startar 15 januari, kl 10.00-12.30

Dagen är också en Introduktion för de som är nya.

Kum Nye är en meditativ form av yoga som balanserar upp kropp och sinne, vilket leder till mer närvaro och ökad medvetenhet om kropp och andning. Vi kommer dit genom att uppmärksamma känslor och förnimmelser i kroppen. Både när vi rör oss i övningarna, och när vi sitter mellan rörelserna.

Det kan vara svårt att förstå att detta kan ha så stor effekt, men de flesta som är med vittnar om att det faktiskt händer något påtagligt med dem väldigt snabbt.

Att vi kommer tillsammans i en grupp har också en stor effekt. Det skapar en intensitet som gör att vi har lättare att gå in i det vi gör. Att vi befinner oss i en vacker lokal gör också sitt till.

Vi har varit en relativt stor grupp som träffats regelbundet under flera år. Som tidigare öppnas gruppen upp nu vid terminsstarten så nya deltagare kan ansluta. Det har fungerat mycket bra att ha både nya och de med mer erfarenhet i samma grupp. Man utgår från sig själv, och sin upplevelse, och att det finns andra som har gjort mer är bara ett stöd. Kum Nye handlar inte om att utföra övningarna “rätt”, och lära sig komplicerade positioner. Utan om att på ett mjukt och vänligt sätt bli varse om vad som pågår inom oss.

“Detta är en ”sluten” grupp i den meningen att man inte kan ansluta till gruppen efter att den väl startat”.

Vi kommer att träffas vid elva tillfällen i vår, på söndag förmiddagar kl 10.00 -12.30.
Exakta datum meddelas till gruppdeltagarna.

Gruppen leds av Stig Albansson, som du kan maila om du har några frågor.
För frågor och anmälan, maila: Stig Albansson

Har du inte gjort Kum Nye tidigare så rekommenderas du att vara med på introduktionen 15 jan, kl 10.00-12.30 innan du anmäler dig. 

Kan du inte vara med denna dag, så finns en andra möjlighet att testa den 29 jan. Sedan är terminen igång och efter detta datum tar vi inte in fler nya deltagare.

Avgift: 700 kr, som betalas in till föreningens Plusgiro 831 87 20-3. Skicka sedan ett mail till stig@tibetanskbuddhism.se och berätta att pengar är insatta. Alltså – först betalning, sedan anmälan. Tack!


Vill du göra Kum Nye mer regelbundet leder också Stig klasser online där man deltar via sin dator eller läsplatta. Många tycker att detta fungerar mycket bra. Du kan läsa mer om dessa grupper här och även få information om öppna kostnadsfria klasser.
www.soulbeing.se


Vill ni läsa mer om Kum Nye så gå till www.kumnyeyoga.com eller till Dharma Publishing, där ni också kan ladda ner program och instruktioner i Kum Nye och Kum Nye Meditation. Dharma Publishing har också en kanal på youtube där videor med övningar finns, liksom undervisning och några väldigt fina videor där personer som praktiserat mycket Kum Nye berättar om sina erfarenheter.