Kum Nye Yoga – Praktikgrupp söndagar

Praktikgruppen startar 17 september, kl 10.00-12.30

I första hand är praktikgruppen i höst tänkt för dem som gjort Kum Nye tidigare. De som antingen varit med i gruppen förut, deltar på workshopen 1-3 september, eller gjort Kum Nye på annat sätt.

Om du inte varit med förut men ändå känner att du väldigt gärna vill delta, så skicka ett mail till Stig, och berätta lite om ditt intresse och bakgrund.


Kum Nye är en meditativ form av yoga som balanserar upp kropp och sinne, vilket leder till mer närvaro och medvetenhet. Vi kommer dit genom att uppmärksamma känslor och förnimmelser i kroppen, samt arbeta med den speciella Kum Nye-andningen och olika former av rörelser.

Det kan vara svårt att förstå att detta kan ha så stor effekt, men de flesta som är med säger att det faktiskt händer något påtagligt, ofta väldigt snabbt.

Att vi kommer tillsammans i en grupp har också en stor effekt. Det skapar en intensitet som gör att vi har lättare att gå in i det vi gör. Fältet som skapas gör allas praktik starkare. Att vi befinner oss i en vacker lokal gör också sitt till.

Vi har varit en relativt stor grupp som träffats regelbundet under flera år. Många har varit med länge, och nya har kommit till. Det har fungerat utmärkt att ha både nya och de med mer erfarenhet i samma grupp. Man utgår från sig själv och sin upplevelse. Att det finns andra som har gjort mer är bara ett stöd. Kum Nye handlar inte om att utföra övningarna ”rätt”, eller att lära sig komplicerade positioner. Utan om att på ett mjukt och vänligt sätt bli varse om vad som pågår inom oss.

Med detta sagt så frångår vi vanan att ha en introduktion denna termin. Detta som ett försök för att se om vi kan gå djupare, och närma oss nya delar av undervisningen om vi inte denna gång ägnar de första träffarna åt att gå igenom grunderna igen.

Ju mer var och en studerar och praktiserar hemma mellan gångerna, dessto mer givande kommer gruppen att bli. Och även om mycket handlar om känslor, så är förståelsen väldigt viktig om vi skall kunna gå djupare i praktiken. Studier och praktik går hand i hand.

Vi kommer att träffas vid sju tillfällen i höst, på söndag förmiddagar kl 10.00 -12.30.
Exakta datum meddelas till gruppdeltagarna.

Gruppen leds av Stig Albansson, som du kan maila om du har några frågor.
För frågor och anmälan, maila: Stig

Avgift: 500 kr, som betalas in till föreningens Plusgiro 831 87 20-3. Skicka sedan ett mail till stig@tibetanskbuddhism.se och berätta att pengar är insatta. Alltså – först betalning, sedan anmälan. Tack!


Se också information om Workshopen i Kum Nye 1-3 september under Lärarbesök-kurser:

Relaxing into Time – Workshop 1-3 september


Vill du göra Kum Nye mer regelbundet leder också Stig klasser online där man deltar via sin dator eller läsplatta. Många tycker att detta fungerar mycket bra. Du kan läsa om dessa grupper på www.soulbeing.se

För tillfället är det ett uppehåll i onlineklasserna men de beräknas starta senare i höst.


Vill ni läsa mer om Kum Nye så gå till www.kumnyeyoga.com eller till Dharma Publishing, där ni också kan ladda ner program och instruktioner i Kum Nye och Kum Nye Meditation. Dharma Publishing har också en kanal på youtube där videor med övningar finns, liksom undervisning och några väldigt fina videor där personer som praktiserat mycket Kum Nye berättar om sina erfarenheter.