Introduktioner

 • Kvällsträff om buddhism och meditation

  Vi går igenom en del av buddhismens grundtankar, berättar om meditation och prövar att meditera. Grundläggande instruktioner ges i stillhetsmeditation för dem som vill delta i måndagsmeditationerna. Det kommer också att finnas tid till att ställa frågor. Ingen föranmälan behövs.

  Tisdag 21/8, Torsdag 27/9, Tisdag 30/10, Torsdag 22/11 och Tisdag 18/12 kl 19-21
  Frivilligt bidrag 20 kr

  Continue reading →
 • Heldag om buddhism och meditation

  Innehållet är detsamma som på kvällsintroduktionerna men under en heldag finns det större möjligheter att ställa frågor. Det ges även möjligheter att prova på meditation. Introduktionen ges som en heldag med avbrott för lunch (ingår ej). Ingen föranmälan behövs.

  Frivilligt bidrag 40 kr

  Continue reading →
 • Introduktion i Kum Nye Yoga

  Introduktion i Kum Nye, söndag 7 januari kl 10.00-12.30

  Om du tidigare inte gjort Kum Nye rekommenderas det att du deltar på denna introduktion innan du anmäler dig till Praktikgruppen i Kum Nye i vår.

  Vi kommer att börja med en kort bakgrund till vad Kum Nye är och kommer ifrån, och sedan praktisera resten av tiden. Det kommer att finnas gott om tid att ställa frågor och vi tar en fikapaus.

  Introduktionen leds av Stig Albansson som lett grupper i Kum Nye på föreningen sedan -98.
  Om du har några frågor om introduktionen eller om Praktikgruppen som startar den 14 januari så maila Stig på stig@tibetanskbuddhism.se

  Ingen kostnad. Alla är hjärtligt välkomna!
  Anmäl dig i förväg:  
  stig@tibetanskbuddhism.se

  Ledig klädsel är bra att ha. Antingen på sig, eller som ombyte.

   

  Kum Nye Yoga


  Kum Nye är en meditativ form av yoga som balanserar upp kropp och sinne, vilket leder till mer närvaro och medvetenhet. Vi kommer dit genom att uppmärksamma känslor och förnimmelser i kroppen, samt arbeta med den speciella Kum Nye-andningen och olika former av mjuka rörelser.

  De flesta som provat Kum Nye brukar uppleva en påtaglig effekt relativt snabbt. Några har berättat att effekterna av en introduktion suttit i under flera dagar och i något fall veckor.

  Föreningen för tibetansk Buddhism i Göteborg
  Linnégatan 21, Göteborg.

  Samma hus som Hagabion!  Om du står framför huset är det en trappa upp till vänster, och en till höger. Denna dag kan du komma in genom dörren vid höger trappa.

  Continue reading →