Studiekurser på föreningen – våren 2018

 • Lojong-gruppen

  Vi är en öppen grupp där alla som studerar och praktiserar Seven Points of Mind Training är välkomna! Tillsammans går vi igenom slogans ur rottexten Seven Points of Mind Training.
  Vi samtalar kring den vardagliga tillämpningen av de olika slogans/sentenserna och försöker finna en svensk översättning till dem.

  Vi använder oss främst av dessa böcker:

  Training the Mind av Chögyam Trungpa
  Mind Training av Ringu Tulku
  Start Where You Are av Pema Chödrön

  För frågor, mejla: stefan@tibetanskbuddhism.se

  Lojong-gruppen Schemat - Onsdagar Kl: 19.00-20.15

  DagMånad
  6september
  4oktober
  1, 29november

  Frivilligt bidrag 20 kr

  Continue reading →
 • Kum Nye Yoga – Praktikgrupp Söndagar

  Kum Nye praktikgrupp ht 2018

  Praktikgruppen i Kum Nye startar 9 september, kl 10.00-12.45

  I höst kommer gruppen att träffas vid sju tillfällen i sept-dec, hör av dig om du vill ha exakta datum.

  Kum Nye är en meditativ form av yoga som balanserar upp kropp och sinne, vilket leder till mer närvaro och medvetenhet. Vi kommer dit genom att uppmärksamma känslor och förnimmelser i kroppen, samt arbeta med den speciella Kum Nye-andningen, och olika former av mjuka rörelser.

  De flesta som provat Kum Nye brukar uppleva en påtaglig effekt relativt snabbt. Några upplever att effekten sitter i dagar eller ibland veckor. Sedan är ett av målen att det vi gör kan komma att bli en del av vårt dagliga liv. Att vi kommer bli mer medvetet uppmärksamma på vad som händer i kroppen, och har lärt oss metoder att använda i olika situationer.

  VI brukar säga att första ändamålet med Kum Nye är stressreducering, och sedan är Kum Nye en väg som kan leda så djupt och långt vi önskar. Det är en andlig väg som leder oss mer och mer i kontakt med en inre kunskap.

  Att vi praktiserar i grupp har också en stor inverkan. Det skapar en intensitet som gör att vi har lättare att gå djupare in i övningarna. Fältet som skapas gör allas praktik starkare. Att vi befinner oss i en vacker lokal där mycket utövning gjorts hjälper också till.

  Vi har varit en relativt stor grupp som träffats regelbundet under flera år. Många har varit med länge, och nya har kommit till. Det har fungerat utmärkt att ha både nya och de med mer erfarenhet i samma grupp. Man utgår från sig själv och sin upplevelse. Att det finns andra som har gjort mer är ett stöd. Kum Nye handlar inte om att utföra övningarna ”rätt”, eller att lära sig komplicerade positioner. Utan om att på ett mjukt och vänligt sätt bli varse om vad som pågår inom oss.

  Vi kommer i höst mest att arbeta med de övningar som beskrivs i böckerna Kum Nye Tibetan Yoga och Joy of Being.

  Efter varje klass kommer ett utskick med summering av klasserna och förteckning av övningarna vi gjort. Du kommer även att få ljudfiler så du kan lyssna på klasserna igen.

  Gruppen leds av Stig Albansson som lett grupper i Kum Nye på föreningen i 20 år, och gått de Teacher Trainings-kurser i Kum Nye som getts av Dharma Publishing.

  Har du några frågor kan du maila: Stig

  Tidpunkt: kl 10.00-12.45
  Exakta datum meddelas deltagarna
  Avgift: 850:-

  Betalas till föreningens Plusgiro 831 87 20-3.
  Skicka sedan ett mail till stig@tibetanskbuddhism.se och berätta att pengar är insatta.
  Alltså – först betalning, sedan anmälan. Tack! 🙂


  Vill ni läsa mer om Kum Nye så gå till www.kumnyeyoga.com eller till Dharma Publishing, där ni också kan ladda ner program och instruktioner i Kum Nye. Dharma Publishing har också en kanal på youtube där videor med övningar finns.

  Om du vill vara med på en retreat i höst där vi kommer att göra mycket Kum Nye hittar du mer information på denna sida.

  Continue reading →