Meditationer & Yoga – våren 2017

 • Medicinbuddha

  buddha-medicine2

  Tillsammans reciterar vi Medicinbuddhas mantra för att motverka ohälsa, olycka och annat lidande, och för att främja lycka, inre utveckling och insikt. Ingen initiering krävs. Alla är hjärtligt välkomna!

  Måndagar kl 17.30 – 18.15 Frivilligt bidrag 20 kr

 • Kum Nye Yoga – Öppen grupp torsdagar

  Kum Nye Yoga – Öppen grupp. 18.30. Avgift 30:-.

  Kum Nye består av rörelse- och andningsövningar, mantran och självmassage, som leder till att vi finner bättre balans mellan kropp och sinne.

  För frågor maila: annika@tibetanskbuddhism.se

  Kum Nye Öppen Grupp schemat, vissa torsdagar Kl. 18.30

  DagarMånad
  7, 21september
  5, 19oktober
  2, 16, 30november
 • Kum Nye Yoga – Praktikgrupp söndagar

  Praktikgruppen startar 15 januari, kl 10.00-12.30

  Dagen är också en Introduktion för de som är nya.

  Kum Nye är en meditativ form av yoga som balanserar upp kropp och sinne, vilket leder till mer närvaro och ökad medvetenhet om kropp och andning. Vi kommer dit genom att uppmärksamma känslor och förnimmelser i kroppen. Både när vi rör oss i övningarna, och när vi sitter mellan rörelserna.

  Det kan vara svårt att förstå att detta kan ha så stor effekt, men de flesta som är med vittnar om att det faktiskt händer något påtagligt med dem väldigt snabbt.

  Att vi kommer tillsammans i en grupp har också en stor effekt. Det skapar en intensitet som gör att vi har lättare att gå in i det vi gör. Att vi befinner oss i en vacker lokal gör också sitt till.

  Vi har varit en relativt stor grupp som träffats regelbundet under flera år. Som tidigare öppnas gruppen upp nu vid terminsstarten så nya deltagare kan ansluta. Det har fungerat mycket bra att ha både nya och de med mer erfarenhet i samma grupp. Man utgår från sig själv, och sin upplevelse, och att det finns andra som har gjort mer är bara ett stöd. Kum Nye handlar inte om att utföra övningarna “rätt”, och lära sig komplicerade positioner. Utan om att på ett mjukt och vänligt sätt bli varse om vad som pågår inom oss.

  “Detta är en ”sluten” grupp i den meningen att man inte kan ansluta till gruppen efter att den väl startat”.

  Vi kommer att träffas vid elva tillfällen i vår, på söndag förmiddagar kl 10.00 -12.30.
  Exakta datum meddelas till gruppdeltagarna.

  Gruppen leds av Stig Albansson, som du kan maila om du har några frågor.
  För frågor och anmälan, maila: Stig Albansson

  Har du inte gjort Kum Nye tidigare så rekommenderas du att vara med på introduktionen 15 jan, kl 10.00-12.30 innan du anmäler dig. 

  Kan du inte vara med denna dag, så finns en andra möjlighet att testa den 29 jan. Sedan är terminen igång och efter detta datum tar vi inte in fler nya deltagare.

  Avgift: 700 kr, som betalas in till föreningens Plusgiro 831 87 20-3. Skicka sedan ett mail till stig@tibetanskbuddhism.se och berätta att pengar är insatta. Alltså – först betalning, sedan anmälan. Tack!


  Vill du göra Kum Nye mer regelbundet leder också Stig klasser online där man deltar via sin dator eller läsplatta. Många tycker att detta fungerar mycket bra. Du kan läsa mer om dessa grupper här och även få information om öppna kostnadsfria klasser.
  www.soulbeing.se


  Vill ni läsa mer om Kum Nye så gå till www.kumnyeyoga.com eller till Dharma Publishing, där ni också kan ladda ner program och instruktioner i Kum Nye och Kum Nye Meditation. Dharma Publishing har också en kanal på youtube där videor med övningar finns, liksom undervisning och några väldigt fina videor där personer som praktiserat mycket Kum Nye berättar om sina erfarenheter.

 • Måndagsmeditation

  meditation

  Vi växlar mellan stillhets och gående meditation och alla är välkomna! Den som vill kan efter meditationen stanna på en kopp te. Kom i så god tid att du sitter på plats någon minut innan meditationen börjar.
  Den som vill veta mer om buddhistisk stillhetsmeditation kan gärna delta på någon av våra introduktionskvällar eller dagar.

  Varje måndag kl 19.00 – 20.30 Frivilligt bidrag 20 kr

 • Chenrezig

  4-arm-chenrezig

  Vi träffas och utför en enkel meditation och mantra-recitation över Chenrezig.

  Chenrezig – medkänslans Buddha – räknas som en av de viktigaste och mest kraftfulla av alla de utövningar man kan praktisera inom tibetansk buddhism. Du behöver inga speciella förkunskaper för att delta!

  Om du inte tidigare gjort denna meditation är det bra om du kommer 15-20 minuter i sju, så får du en kort presentation av meditationen!

  För frågor mejla: stefan@tibetanskbuddhism.se

  Chenrezig schemat - Onsdagar Kl. 19.00 -20.00

  DagMånad
  11, 25januari
  8, 22februari
  8, 22mars
  5april
  17, 31maj
  14, 28juni

  Frivilligt bidrag 20 kr

 • Nigumas Lodjong-meditation

  Vi utför en meditation som kommer ur Shangpa Kagyu-skolan och är sammanställd från den kvinnliga Vishetsdakinien Nigumas viskade esoteriska undervisning. – Ett sätt att ge undervisning inom Kagyu-skolan.

  Vi praktiserar meditationen och mantra-recitationen/Tonglen efter de instruktioner vi fått av Jetsunma Wangyal (Britt Lindhé) under sina besök hos föreningen.

  Om du inte tidigare gjort denna meditation är det bra om du kommer 15-20 minuter i sju, så får du en kort presentation av meditationen!

  Alla är hjärtligt välkomna!
  För frågor mejla:  stefan@tibetanskbuddhism.se

  Nigumas Lodjong-meditation schemat - onsdagar Kl. 19.00-19.30

  DagMånad
  4januari
  1, 15februari
  1, 15mars
  26, 12april
  24, 10maj
  21, 7juni

  Frivilligt bidrag 20 kr

 • Nyingma meditationsgrupp

  Föreningens Nyingma meditationsgrupp träffas och praktiserar grundläggande meditation inom den buddhistiska Dzogchentraditionen Longchen Nyingthig och Longsal Nyingpo. Vi reciterar även Padmasambhavas Seven Line prayer och mantra, samt studerar boken Words of My Perfect Teacher, Four Preliminary Outer Practices.

  Nyingma meditationsgrupp schemat, vissa tisdagar Kl. 19.00 - 21.00

  DagarMånad
  7, 21februari
  7, 21mars
  25april
  9, 23maj

  Avgift: 20 kr per tillfälle + frivillig gåva

  Plats: Linnegatan 21. Samma byggnad som Hagabion, ingång trappan till höger, andra våning, Föreningen för Tibetansk Buddhism.
  Det kommer att finnas en temporär ringklocka som ni kan trycka på för att komma in i huset. Det går även bra att ringa 0763 – 698 444 eller 031 – 24 94 07.

  Inga särskilda förkunskaper krävs. Varmt välkomna!

  Vid frågor, maila till Katja: katja@tibetanskbuddhism.se eller 0763 – 698 444.